Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Έρευνα: Αναλύει τους έξι τύπους απιστίας σε ζευγάρια που ανέδειξε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα

Έρευνα: Αναλύει τους έξι τύπους απιστίας σε ζευγάρια που ανέδειξε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο στην ΕλλάδαΝέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου αναλύει την τυπολογία της απιστίας στην Ελλάδα και «φωτογραφίζει» τους έξι τύπους «κέρατου στα ζευγάρια». Τα ερωτηματολόγια αφορούσαν το χρονικό διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2018 και στις τηλεφωνικές συνεντεύξεις συμμετείχαν 350 ζευγάρια.

Τα καλά - και ίσως απρόσμενα - νέα είναι ότι το κέρατο όχι μόνο συγχωρείται, αλλά και παραβλέπεται σε κάποιες περιπτώσεις, κάνοντας τα «στραβά μάτια», χωρίς να αποτελεί λόγο χωρισμού, όπως αναφέρει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Όπως το έθεσε σοφά ένας μέγας ψυχαναλυτής, όλα τα κέρατα δεν είναι ίδια και η απιστία δεν είναι πάντα θανατηφόρα νόσος για τη σχέση... Μια παλιά λαϊκή ρήση έλεγε «κεράτωνε τον άνδρα σου και μάγια μην του κάνεις», όπως και το ανάποδο αναπόφευκτα ισχύει.

Όλες οι απιστίες δεν είναι θάνατοι των σχέσεων, αφού μόνο δύο στα εκατό ζευγάρια χωρίζουν λόγω της γνωστής αυτής συνήθειας των ανθρώπων να ξενοκοιτούν, να ξενοπηδούν και να ξενοκοιμούνται σχετικά συχνά, σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας.

Στο κέρατο έχει εφαρμοστεί κομμουνισμός, και όχι στην οικονομία όπως φοβούνται κάποιοι πολιτικοί που αλληθωρίζουν πάντα δεξιά.


Δημοσίευση σχολίου

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search