Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

΄΄Με λυμένο το ζωνάρι ΄΄για καυγά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός πήγε ο Τσίπρας στη Βουλή αλλά δεν του … πέρασε – Τι έγινε με τον Τασούλα

΄΄Με λυμένο το ζωνάρι ΄΄για καυγά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός πήγε ο Τσίπρας στη Βουλή αλλά δεν του … πέρασε – Τι έγινε με τον Τασούλα

 


Μεγάλη ένταση σημειώθηκε στη Βουλή όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τον λόγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των επίκαιρων ερωτήσεων.

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας δεν του επέτρεψε τονίζοντας ότι είναι εναντίον του κανονισμού της Βουλής.

 

«Να σκεφτείτε καλά πριν επιχειρήσετε να φιμώσετε την φωνή της αντιπολίτευσης στο ναό της Δημοκρατίας όπως έχει επιχειρήσει η παράταξή σας τα τελευταία 2 χρόνια να φιμώσει κάθε αντίθετη άποψη. Δεν θα καταφέρετε να φιμώσετε τη φωνή μας στον ναό της Δημοκρατίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε Σας καλώ να σταθείτε στο ύψος σας ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος που δέχεστε σκονάκια από συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ. «Ποιο είναι το άρθρο που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας; .Σας παρακαλώ να μην υποπέσετε στο παράπτωμα να παριστάνετε τον πρόεδρο ενός κόμματος ενώ έχετε την έγκριση και της μεγάλης μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σταθείτε ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

 

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Βουλής είπε στον Αλέξη Τσίπρα: «Επειδή η Βουλή με νοιάζει να σταθεί στο ύψος της δεν θέλω να την μετατρέψουμε σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού. Το άρθρο που μιλάει για τις επίκαιρες ερωτήσεις δεν μιλά για δυνατότητα παρέμβασης πολιτικών αρχηγών. Επειδή δεν θέλω η Βουλή να μεταβληθεί σε σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού, επειδή η ολομέλεια δεν θα γίνει μονόλογος κοινοβουλευτικής ομάδας και επειδή δεν επιτρέπονται μονόλογοι και μονόπρακτα, διακόπτω τη συνεδρίαση και περιμένω πρότασή σας για τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής», κατέληξε ο κ. Τασούλας.

 

 

 

Περισσότερα: https://eleftherostypos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search