Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

΄΄Δώστε τα τουρκικά F-35 στην Ελλάδα΄΄: Το σχέδιο Μενέντεζ για αμυντική συνεργασία με Αθήνα

΄΄Δώστε τα τουρκικά F-35 στην Ελλάδα΄΄: Το σχέδιο Μενέντεζ για αμυντική συνεργασία με Αθήνα

 


 Στόχος του αμερικανικού νομοσχεδίου είναι η υποστήριξη του αμυντικού εκσυγχρονισμού της Ελλάδας, η  διευκόλυνση διάθεσης αμερικανικού στρατιωτικού υλικού στη χώρα και η υποστήριξη μεγαλύτερης συνεργασίας με την Κύπρο και το Ισραήλ στον τομέα της άμυνας. 

 

Μια νέα αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πώληση των τουρκικών F-35 στη χώρα μας, προωθείται από την Επιτροπή Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών με επικεφαλής τον σταθερά υπέρμαχο των ελληνικών θέσεων, γερουσιαστή, Μπομπ Μενέντεζ.

 

 

Το νέο αμυντικό νομοσχέδιο που καταθέσαν οι γερουσιαστές Ρόμπερτ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο με τίτλο «Νόμος περί άμυνας και διακοινοβουλευτικής εταιρικής σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας 2021» φιλοδοξεί να οικοδομήσει πάνω στη δυναμική που δημιούργησε ο νόμος East Med Act και προβλέπει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας αλλά και για την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μεταξύ άλλων εκφράζεται στήριξη στο σχήμα 3+1 και ζητείται η επέκταση του και σε άλλους τομείς συνεργασίας.

 

 

Περισσότερα: https://www.skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search